Categorii

Comunitatea seminarială din Iași vizitată de doi episcopi

vizita-episcopului-diecezei-de-graz-seckauaustria-si-de-albaitaliaÎn după amiaza zilei de 10 octombrie 2016, seminariștii Institutului Teologic Romano-Catolic „Sfântul Iosif” din Iași au primit vizita episcopului de Graz (Austria), PS Wilhelm Krautwaschl, care, fiind consacrat de curând episcop, se află într-un turneu de familiarizare și cunoaștere a tuturor diecezelor cu care dieceza sa dezvoltă parteneriate și colaborează. De asemenea, tot în aceeași zi, seminariștii l-au primit în mijlocul lor pe PS Marco Brunetti, episcopul Diecezei de Alba, Italia.

După ce a fost întâmpinat de conducerea Seminarului major din Iași, PS Wilhelm a dorit să se întâlnească și cu seminariștii, cu viitorii preoți pe care îi formează Dieceza de Iași, mai ales că în Dieceza de Graz slujesc mai mulți preoți români, absolvenți ai seminarului ieșean. Discuția cu studenții institutului s-a desfășurat într-o atmosferă de prietenie, PS Wilhelm oferindu-se să răspundă la întrebările seminariștilor cu privire la istoria vocației sale și la viața Bisericii de Graz, mai ales la provocările pe care le întâmpină în pastorație.

Următoarea zi, atât PS Wilhelm Krautwaschl, cât și PS Marco Brunetti, au celebrat sfânta Liturghie în capela institutului, iar cuvântul de învățătură, rostit de Excelența sa Krautwaschl, a avut în vedere chemarea la libertatea de a iubi pe care Cristos o adresează fiecărui om. De asemenea, PS Marco Brunetti a celebrat o altă Liturghie, în ziua de 13 octombrie, când ne-am rugat cu toții pentru ca fiecare creștin să trăiască în mod autentic evanghelia lui Cristos, care este un mesaj de iubire și speranță.

Vizitele Excelențelor lor au fost și vor rămâne o amintire plăcută pentru seminariștii din Iași, căci, reprezintă un imbold pentru a persevera și progresa pe drumul formării spre viața preoțească.

Michail Iulian Echert

Ne spui părerea ta?

You must be logged in to post a comment.