Categorii

Ciofliceni: Întrunirea reprezentanţilor învăţământului catolic din România

ciofliceni-invatamantÎn perioada 11-13 noiembrie 2016, a avut loc la mănăstirea călugărilor carmeliţi de la Ciofliceni, judeţul Ilfov, întrunirea reprezentanţilor învăţământului catolic din România, cu tema „Realităţii şi perspective în învăţământul religios-catolic în România”.

Din Dieceza de Iaşi au participat: pr. Petru-Sebastian Tamaş, responsabil cu învăţământul catolic în Dieceza de Iaşi şi coordonatorul Liceului Teologic „Sfânta Tereza a Pruncului Isus” din Iaşi, pr. Anton Săboanu, directorul Colegiului Naţional „Sfântul Iosif” din Bacău, pr. Cristinel Sociu, directorul Liceului Catolic „Sfântul Francisc din Assisi” din Roman, pr. Cristinel Ghiurcă, directorul Liceului Teologic „Fericitul Ieremia” din Oneşti, doamna prof. Cristina Iştoc, directoarea Liceului Tehnologic „Sfântul Ioan de la Salle” din Pildeşti, şi fr. Vincenţiu Ghiurcă, responsabil cu învăţământul religios în cadrul CSMR.

Evenimentul a fost organizat la iniţiativa Preasfinţitului Aurel Percă, episcop auxiliar de Iaşi, responsabil cu învăţământul catolic în cadrul Conferinţei Episcopilor din România, împreună cu Secretariatul Naţional al Învăţământului Catolic – S.N.E.C.

La acest simpozion au participat 23 profesori, inspectori de religie şi directorii şcolilor catolice din ţară, de confesiune greco-catolică şi romano-catolică.

Întrunirea a debutat la 11 noiembrie 2016, cu o sfântă Liturghie, prezidată de PS Aurel Percă, în biserica mănăstirii Ordinului Carmeliţilor Desculţi „Sfânta Fecioară Maria de pe Muntele Carmel”.

Prima sesiune de activităţi a fost deschisă prin cuvântul Preasfinţitului Aurel Percă. La deschiderea simpozionului a participat şi conf. dr. Vasile Timiş, inspector general religie (MENCS).

În cadrul sesiunilor de lucru au fost dezbătute următoarele teme: organizarea Olimpiadei de Religie catolică pentru anul 2017, stadiul de lucru al Programelor de Religie, clasele V-VIII, actualizarea Metodologiei de admitere în învăţământul teologic catolic, necesitatea promovării unor noi specializări pentru învăţământul teologic catolic, necesitatea elaborării manualelor şcolare de Religie, promovarea activităţilor Serviciului de ajutor Maltez în România, revizuirea proiectului de Metodologie a Învăţământului confesional catolic, organizarea şi perspectivele S.N.E.C., Avizul cultului în documentele actuale MENCS, crearea unei asociaţii de părinţi ai elevilor etc.

Pr. Ion Riba,
preşedinte S.N.E.C.

preluare de pe www.ercis.ro

 

Ne spui părerea ta?

You must be logged in to post a comment.