Categorii

Cea mai frumoasă mulțumire pentru viață: celebrarea sfintei Liturghii

În dimineața zilei de 19 iulie, la ora 8:00, pr. Anton Despinescu a celebrat în capela Institutului o liturghie de mulțumire pentru cei 90 de ani de viață. La această celebrare euharistică a fost însoțit de preoții profesori din Seminar, un grup de seminariști și de surori, precum și 3 profesori de limbă germană.

Vizibil emoționat de bunătatea lui Dumnezeu față de el, părintele Anton ne-a împărtășit patru gânduri care l-au însoțit de-a lungul anilor.

În primul rând, bucuria apartenenței la o biserică, și anume Catedrala veche „Adormirea Maicii Domnului”, în care și-a însușit cuvintele Ps 26,1: „Lumina și mântuirea mea este Domnul”.

În al doilea rând, bucuria de a-l descoperi pe Isus Cristos ca și Cale, Adevăr și Viață (In 14, 5b), în cadrul celor 65 de ani pe care i-a petrecut în Institutul Teologic Romano-Catolic „Sf. Iosif” din Iași.

În al treilea rând, bucuria de a-l lăuda pe Dumnezeu pentru tot ceea ce i-a oferit: „Pe tine, Dumnezeule, te lăudăm, pe tine, Doamne, te mărturisim” (Te Deum).

Iar în al patrulea rând, părintele Anton ne-a împărtășit punctul decisiv al vieții sale: „Un lucru cer de la Domnul și pe acesta îl caut: să locuiesc în casa Domnului în toate zilele vieții mele” (Ps 26,4.)

Părinte, Dumnezeu să vă binecuvânteze!

Ne spui părerea ta?

You must be logged in to post a comment.