Categorii

Campus vocaţional la Seminarul Liceal din Bacău

Campus-vocational-BacauSâmbătă, 14 mai 2016, la Seminarul Teologic Liceal „Sfântul Iosif” din Bacău s-a desfăşurat campusul vocaţional pentru ministranţii şi adolescenţii din Dieceza de Iaşi. Au participat 183 de tineri şi ministranţi din 41 de parohii care au dorit să afle mai multe despre tot ceea ce presupun Seminarul şi formarea pentru sfânta Preoţie.

Activităţile au început la ora 9.00, când ministranţii au fost întâmpinaţi de către seminarişti care le-au prezentat întregul campus al Seminarului.

La ora 10.30 a avut loc sfânta Liturghie prezidată de pr. Eduard Soare, delegatul PS Petru Gherghel, episcop de Iaşi. În cadrul predicii, pr. Eduard i-a invitat pe toţi cei prezenţi să conştientizeze că fiecare face parte dintr-un plan de iubire al lui Dumnezeu şi că, pentru a face acest lucru, ar trebui să răspundem cu toţii la câteva întrebări esenţiale: Cum m-a condus Dumnezeu să ajung aici? De ce doreşte Dumnezeu să fiu aici? Încotro îmi conduce Dumnezeu paşii?

După sfânta Liturghie, ministranţii au fost invitaţi cu toţii în aula mare a Seminarului în care au putut viziona o piesă de teatru inspirată din parabola fiului risipitor pe care au jucat-o seminariştii clasei a XII-a.

În continuare, pr. director Anton Săboanu a prezentat oferta educaţională a Seminarului şi a Liceului Catolic din Bacău subliniind că aceasta vizează dezvoltarea şi maturizarea fiecărui tânăr pe cele trei planuri: spiritual, uman şi intelectual.

A urmat masa de prânz pregătită şi servită de surori, după care ministranţii au fost invitaţi la activităţi sportive şi recreative care au constat într-un minicampionat de fotbal şi diferite alte jocuri: tenis de masă, biliard, table, şah, jocuri de cărţi.

Ne rugăm bunului Dumnezeu să-i lumineze pe toţi aceşti tineri şi adolescenţi cu lumina Duhului Sfânt şi să cheme pe cât mai mulţi dintre ei să-l urmeze pe drumul sfintei Preoţii!

Mulţumim familiilor acestor tineri care au păstrat vie în sufletul lor flacăra credinţei şi tuturor preoţilor care se îngrijesc de ei şi care îi ajută să fie receptivi la chemarea lui Cristos, bunul păstor. Mulţumim tuturor pentru prezenţă şi fie ca Dumnezeu să vă copleşească cu harul său!

Pr. Cătălin Farcaș

 

Ne spui părerea ta?

You must be logged in to post a comment.