Categorii

Campionatul intern de fotbal. Ediția de toamnă 2015

Campionat-fotbal-2015   În perioada 12-25 octombrie 2015, Institutul Teologic Romano-Catolic „Sfântul Iosif” din Iași a organizat campionatul intern de fotbal 2015, ediția de toamnă, eveniment sportiv care i-a implicat pe toți seminariștii din cei șase ani de studiu. Cele șase echipe au fost formate din șapte jucători, fiecare având la dispoziție câte trei rezerve, iar sistemul de joc a fost structurat pe două etape. Toate meciurile au fost disputate pe terenul de fotbal al seminarului.

   Etapele acestei competiții sportive au fost gândite astfel încât drumul spre marea finală să fie unul ușor, de aceea echipele participante nu au fost repartizate în grupe, ci, în prima fază, au fost disputate meciuri eliminatorii pentru stabilirea primelor trei echipe în cursa pentru marea finală. Astfel, au fost disputate partidele de fotbal dintre anii IV și VI (scor final 3-6), anii II și III (scor final 4-0) și anii I și V (2-2, iar în urma loviturilor de departajare 2-1). În urma acestei etape, în cursa pentru trofeu și locul I s-au înscris anii I, II și VI.

   A doua etapă a turneului de fotbal a fost organizată pe baza sistemului „cel mai bun din trei meciuri”, avându-se totuși în vedere și golaverajul pe care fiecare echipă l-a obținut în urma tuturor meciurilor disputate în campionat. Această fază a competiției a fost inaugurată de anii I și II care s-au înfruntat pentru a obține un loc în finală. Scorul final al acestei confruntări a fost 4-3 pentru seminariștii anului I. Avantajul celor din anul I a fost totuși spulberat de seminariștii anului VI, care i-au înfrânt cu scorul de 6-3. Meciul decisiv pentru a stabili finalistele campionatului a fost cel dintre anii II și VI. Rezultatul partidei de fotbal a fost unul surprinzător, căci echipa anului II a reușit să obțină o victorie împotriva echipei anului VI, scorul final fiind 5 la 3 pentru anul II. Astfel, pentru marea finală, trebuiau să se înfrunte, încă o dată, anii II și VI, anul I fiind eliminat datorită golaverajului.

   Totuși, în urma unor nereguli în ceea ce privește jucătorii echipelor care s-au înfruntat în meciul dintre anii VI și I, această partidă de fotbal a fost anulată, astfel, anul VI a terminat competiția pe locul III, iar anul I a intrat în finală, această modificare rezultând în urma confruntării golaverajului celor două echipe.

   Marea finală a fost jucată pe 25 octombrie, aceasta fiind disputată între anii I și II. Jocul a fost unul tensionat, căci ambele formații doreau să obțină trofeul campionatului, însă numai o singură echipă putea să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. În cele din urmă, câștigătorii ediției de toamnă a campionatului intern de fotbal au fost jucătorii anului II, care au reușit să-i învingă pe cei din anul I cu scorul de 2-1.

   Competiția sportivă din această toamnă a fost una interesantă și plină de surprize, atât la nivel de joc, cât și la nivel de organizare și promovare a meciurilor de fotbal, însă cel mai important rămâne faptul că până la urmă nu este vorba numai de câștig, ci de integrare într-o echipă, de lucru împreună cu alții, dar mai ales este vorba de împărtășire cu ceilalți atât a succeselor, cât și a insucceselor tale.

Echert Michail Iulian

Ne spui părerea ta?

You must be logged in to post a comment.