Categorii

Bilanţul acţiunilor şi activităţilor Centrului Diecezan Caritas Iaşi din anul 2019

Joi, 12 decembrie 2019, în Sala Albastră a Centrului de Plasament „Sfântul Iosif”, Centrul Diecezan Caritas Iaşi a celebrat evenimentul de prezentare a realizărilor din anul 2019 şi de exprimare a recunoştinţei către toţi angajaţii, voluntarii, colaboratorii, finanţatorii şi autorităţile publice locale.

S-au retrăit cu bucurie momentele anului 2019, un an propice pentru noi proiecte, un an bogat în activităţi, dar şi în provocări diverse. Într-o atmosferă plină de emoţii, dar şi destinsă am avut bucuria de a ne revedea cu toţii, marea familie Caritas.

În cadrul evenimentului, ne-am simţit binecuvântaţi la auzul cuvintelor pline de emoţie ale pr. Egidiu Condac – director general al asociaţiei noastre, care a scos în evidenţă cele mai importante realizări ale anului care se încheie, cuprinzând în câteva fraze atât acţiunile redate în cadrul unui film retrospectiv, cât şi câteva nuanţe speciale care au încununat anul 2019, culminând cu vizita Sfântului Părinte papa Francisc în România şi la Iaşi.

Revederea activităţilor, sintetizate în cadrul filmului, ne-a făcut pe toţi să ne gândim că fără ajutorul bunului Dumnezeu, fără voluntarii, colaboratorii şi mai ales fără spiritul de credinţă, multe din aceste acţiuni, îndreptate spre binele aproapelui nostru, poate nu s-ar fi înfăptuit.

Momentul a fost marcat, acum, în pragul Sărbătorii Naşterii Domnului, de prezenţa micilor colindători, copiii beneficiari ai Centrului de Resurse pentru Copii şi Tineri „Don Bosco” din Iaşi şi de expoziţia de obiecte specifice Crăciunului realizate hand-made de echipa Centrului de Resurse pentru Familii; fondurile obţinute vor fi utilizate pentru cadouri destinate familiilor aflate în dificultate socială sau economică.

Recunoştinţa noastră merge acum, la sfârşitul anului, spre toţi cei care ne-au ajutat să ne desfăşurăm activităţile, în special spre partenerii din ţară şi din străinătate, finanţatori, angajaţi, voluntari, preoţii diecezei şi credincioşi. Toate acţiunile nu ar fi fost posibile fără un adevărat spirit de credinţă, colaborare şi solidaritate faţă de cei nevoiaşi.

Ne-am simţit onoraţi de prezenţa Excelenţei Sale Iosif Păuleţ, care ne-a călcat pragul pentru prima dată în calitate de episcop al Diecezei de Iaşi şi care ne-a asigurat de toată susţinerea.

Cel mai înalt gând de recunoştinţă merge către episcopul emerit PS Petru Gherghel şi către ÎPS Aurel Percă, pentru tot sprijinul şi implicarea în acţiunile noastre de binefacere.

Recunoştinţa faţă de cei doi ierarhi, care ne-au fost alături de-a lungul celor aproape 30 de ani de existenţă Caritas în dieceză, a fost exprimată şi în mod solemn prin înmânarea de către directorul asociaţiei, fiecăruia în parte, a unei distincţii simbolice care să le amintească mereu de această colaborare.

Mulţumim părintelui Felix Roca pentru moderarea evenimentului şi, de asemenea, tuturor celor care ne-au fost alături: preoţii din Dieceza de Iaşi, reprezentanţi ai congregaţiilor, asociaţiilor şi fundaţiilor, reprezentanţi ai primăriilor şi şcolilor partenere din teritoriu.

În anul ce urmează, ne vom continua misiunea cu mai multă energie şi sperăm să putem fi alături de cât mai multe persoane aflate în nevoie.

Anca-Diana Maftei Păvălucă

preluare de pe www.ercis.ro

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteţi vedea în Albumul foto: 12 decembrie: Bilanţul acţiunilor şi activităţilor Centrului Diecezan Caritas Iaşi din anul 2019

 

Ne spui părerea ta?

You must be logged in to post a comment.