Categorii

Benedict al XVI-lea: „Publicarea celui de-al Treilea Secret de la Fatima este completă”

Benedict-FatimaVine direct de la Papa emerit Benedict al XVI-lea a dezminţit cu privire la unele articole apărute recent pe situri străini şi preluate de presa italiană, referitoare la publicarea „parţială” a celui de-al Treilea Secret de la Fatima. Ele prezentau declaraţii atribuite profesorului Ingo Dollinger, conform cărora cardinalul de atunci Ratzinger, după publicarea celui de-al Treilea Secret, care a avut loc în iunie 2000 prin voinţa lui Ioan Paul al II-lea, i-ar fi destăinuit că această publicare n-a fost completă.

În această privinţă, Benedict al XVI-lea comunică – printr-o notă a Sălii de Presă Vaticane – „că n-a vorbit niciodată cu profesorul Dollinger cu privire la Fatima” şi afirmă clar că destăinuirile atribuite profesorului Dollinger despre această temă „sunt invenţii pure, absolut neadevărate” şi confirmă cu hotărâre: „publicarea celui de-al Treilea Secret de la Fatima este completă”.

Ştirea falsă a apărut pe situl în limba engleză OnePeterFive, într-un articol semnat de Maike Hickson care a vorbit în duminica de Rusalii cu preotul german, fost profesor de teologie în Brazilia, unde trăieşte actualmente, bătrân şi slăbit fizic.

Teologul îi explica jurnalistului că, nu după mult timp de la publicarea în iunie 2000 a celui de-al Treilea Secret de la Fatima din partea Congregaţiei pentru Doctrina Credinţei, cardinalul Ratzinger i-ar fi destăinuit în timpul unei conversaţii personale următoarele cuvinte: „Există mai mult decât ceea ce am publicat”. Viitorul Papă, conform relatărilor preotului, a confirmat şi autenticitatea părţii publicate din cel de-al Treilea Secret, susţinând însă că aceea nepublicată vorbea despre „un conciliu rău şi o liturghie rea” care aveau să vină în viitorul apropiat.

(După Zenit, 21 mai 2016)

Traducere de pr. dr. Mihai Pătrașcu

 

Ne spui părerea ta?

You must be logged in to post a comment.