Categorii

Audienţa generală de miercuri, 24 august 2016

Audienta-24082016Pregătisem cateheza de astăzi, ca pentru toate miercurile din acest An al Milostivirii, despre tema apropierii lui Isus, dar în faţa veştii despre cutremurul care a lovit Italia centrală, devastând zone întregi şi lăsând morţi şi răniţi, nu pot să nu exprim marea mea durere şi apropierea mea de toate persoanele prezente în locurile lovite de seism, de toate persoanele care au pierdut pe cei dragi ai lor şi de cele care însă se simt zguduite de frică şi de teroare. A-l auzi pe primarul de Amatrice spunând: „Localitatea nu mai există” şi a şti că printre cei morţi sunt şi copii, mă înduioşează într-adevăr mult.

Şi pentru aceasta vreau să asigur toate aceste persoane – din Accumoli, Amatrice şi din altă parte, în dieceza de Rieti şi de Ascoli Piceno şi în toată regiunea Lazio, în Umbria, în Marche – rugăciunea şi să le spun să fie sigure de mângâierea şi de îmbrăţişarea întregii Biserici care în acest moment vrea să fă strângă în braţe cu iubirea sa maternă, şi de îmbrăţişarea noastră, aici, în piaţă.

Mulţumind tuturor voluntarilor şi lucrătorilor de la protecţia civilă care ajută aceste populaţii, vă cer să vă uniţi cu mine în rugăciune pentru ca Domnul Isus, care s-a înduioşat mereu în faţa durerii umane, să mângâie aceste inimi îndurerate şi să le dăruiască pacea prin mijlocirea Sfintei Fecioare Maria.

Să ne lăsăm înduioşaţi împreună cu Isus.

Aşadar amânăm pentru săptămâna următoare cateheza din această miercuri. Şi vă invită să recitaţi cu mine o parte din Sfântul Rozariu: „Misterele de durere”.

***

APEL PENTRU UCRAINA

În aceste ultime săptămâni, observatorii internaţionali au exprimat preocupări faţă de înrăutăţirea situaţiei în Ucraina orientală. Astăzi, în timp ce acea iubită naţiune celebrează sărbătoarea sa naţională, care coincide anul acesta cu a 25-a aniversare a independenţei, asigur rugăciunea pentru pace şi reînnoiesc apelul meu tuturor părţilor implicate şi instanţelor internaţionale pentru ca să întărească iniţiativele pentru a rezolva conflictul, pentru a-i elibera pe ostatici şi pentru a răspunde la urgenţa umanitară.

Franciscus

Traducere de pr. dr. Mihai Pătraşcu

Ne spui părerea ta?

You must be logged in to post a comment.