Categorii

Audienţă acordată unei delegaţii de copii din Acţiunea Catolică Italiană (20 decembrie 2018)

Dragi băieţi şi fete din Acţiunea Catolică a Copiilor (ACR),

Este mereu frumos să mă întâlnesc cu voi în preajma Crăciunului – pentru a auzi „unu, doi, trei!” –. Vă salut cu afect. Îi salut şi pe cei care vă însoţesc: preşedintele naţional al Acţiunii Catolice Italiene, dr. Matteo Truffelli, asistentul general, mons. Gualtiero Sigismondi, educatorii voştri şi cei care colaborează la nivel naţional. Este un dar al lui Dumnezeu, pentru care trebuie să mulţumim mereu, faptul de a avea adulţi, preoţi şi laici, care se ocupă cu atâta iubire de formarea voastră umană şi creştină; deci trebuie să vă rugaţi pentru ei, pentru ca să aibă înţelepciune şi răbdare pentru a face bine această slujire!

Ştiu că anul acesta drumul vostru formativ este centrat pe tema întâlnirii dintre Isus şi cele două surori Marta şi Maria din Betania, aşa cum este relatată de evanghelistul Luca. Pornind de la acest episod, voi şi ceilalţi copii din toate diecezele italiene descoperiţi chemarea de a fi prieteni ai lui Isus, de a-l cunoaşte tot mai bine, de a-l întâlni în fiecare zi în rugăciune, pentru a putea fi misionarii săi. Este vorba de a transmite o veste frumoasă, un mesaj de mântuire celor de vârsta voastră, precum şi adulţilor. Şi care este acest mesaj? Că toţi suntem iubiţi de Domnul: aceasta este adevărata şi marea veste bună pe care Dumnezeu a dat-o lumii cu venirea Fiului său Isus în mijlocul nostru. Noi toţi suntem iubiţi de Domnul. Ne iubeşte! Pe toţi împreună şi pe fiecare în parte. Este frumos acest lucru!

Sunt bucuros că, împreună cu drumul formativ, duceţi înainte mereu un gest, o iniţiativă de caritate. Anul acesta este destinată să susţină dreptul la hrană şi demnitatea celui care lucrează pământul. Apreciez mult această alegere şi o încurajez.

Şi apoi vă mulţumesc pentru darul vostru care va merge la Elemozineria Apostolică, un lucru foarte util, adică produse care vor folosi pentru igiena personală a multor persoane sărace. Mulţumesc că v-aţi gândit la asta!

Dragi copii, la Crăciun, încă o dată, Isus vrea să se nască în voi, în inima voastră, pentru a vă dărui bucuria adevărată pe care nimeni nu va putea să v-o ia. Şi voi, oferiţi această bucurie celorlalţi copii care trăiesc în situaţii de suferinţă, momente de dificultate, în special celor pe care-i vedeţi mai singuri şi eventual maltrataţi. Fiţi cu toţi „canale” generoase de bunătate şi de primire, pentru a construi o lume mai fraternă, mai solidară, mai creştină.

Vă urez un Crăciun fericit şi sfânt vouă, familiilor voastre şi întregii Acţiuni Catolice. Din inimă vă binecuvântez şi vă cer cu rugăminte să vă rugaţi pentru mine. Nu uitaţi, vă rog. Mulţumesc!

Franciscus

Traducere de pr. dr. Mihai Pătraşcu

Ne spui părerea ta?

You must be logged in to post a comment.