Categorii

Angelus, Swedbank Stadion, Malmö, marţi, 1 noiembrie 2016

papa-suedia-angelusLa sfârşitul acestei celebrări, doresc să-i mulţumesc monseniorului Anders Arborelius, episcop de Stockholm, pentru cuvintele sale respectuoase, precum şi autorităţilor şi tuturor celor care au participat la pregătirea şi realizarea acestei vizite pentru angajarea lor.

Îl salut cordial pe preşedintele şi pe secretarul general al Federaţiei Luterane Mondiale şi pe arhiepiscopul Bisericii din Suedia. Îi salut pe membrii delegaţiilor ecumenice şi ai corpului diplomatic prezenţi pentru această ocazie; şi pe toţi cei care au voit să fie uniţi cu noi în această celebrare euharistică.

Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru că mi-a dat posibilitatea de a veni în această ţară şi de a mă întâlni cu voi, dintre care mulţi proveniţi din diferite părţi ale lumii. Fiind catolici, facem parte dintr-o mare familie, susţinută de aceeaşi comuniune. Vă încurajez să trăiţi credinţa voastră în rugăciune, în sacramente şi în slujirea generoasă faţă de cei care sunt nevoiaşi şi suferinzi. Vă îndemn să fiţi sare şi lumină în circumstanţele în care trebuie să trăiţi, cu modul vostru de a fi şi de a acţiona, conform stilului lui Isus, şi cu mare respect şi solidaritate faţă de fraţii şi surorile din celelalte Biserici şi comunităţi creştine şi faţă de toate persoanele de bunăvoinţă.

În viaţa noastră nu suntem singuri, avem mereu ajutorul şi compania Fecioarei Maria, care astăzi ni se prezintă nouă ca prima dintre sfinţi, prima discipolă a Domnului. Ne abandonăm ocrotirii sale şi îi prezentăm durerile noastre şi bucuriile noastre, fricile şi aspiraţiile. Totul punem sub ocrotirea sa, având certitudinea că ne priveşte şi se îngrijeşte de noi cu iubire de mamă.

Iubiţi fraţi, vă cer să nu uitaţi să vă rugaţi pentru mine. Şi eu vă ţin foarte prezenţi în rugăciunea mea.

Şi acum s-o salutăm împreună pe Fecioară cu rugăciunea Angelus.

Franciscus

Traducere de pr. dr. Mihai Pătrașcu

Ne spui părerea ta?

You must be logged in to post a comment.