Categorii

Angelus, Campus Misericordiae, Cracovia, duminică, 31 iulie 2016

Angelus-31072016Iubiţi fraţi şi surori,

La sfârşitul acestei celebrări, doresc să mă unesc cu voi toţi în aducere de mulţumire lui Dumnezeu, Tatăl milostivirii infinite, pentru că ne-a dat să trăim această Zi Mondială a Tineretului. Îi mulţumesc cardinalului Dziwisz şi cardinalului Ryłko – neobosiţi lucrători pentru această zi – precum şi pentru rugăciunile pe care le-au făcut şi cu care au pregătit acest eveniment; şi mulţumesc tuturor celor care au colaborat pentru buna sa reuşită. Un imens „mulţumesc” se îndreaptă spre voi, dragi tineri! Aţi umplut Cracovia cu entuziasmul contagios al credinţei voastre. Sfântul Ioan Paul al II-lea s-a bucurat din cer şi vă va ajuta să duceţi pretutindeni bucuria Evangheliei.

În aceste zile am experimentat frumuseţea fraternităţii universale în Cristos, centru şi speranţă a vieţii noastre. Am ascultat glasul său, glasul Bunului Păstor, viu în mijlocul nostru. El a vorbit inimii fiecăruia dintre voi: v-a reînnoit cu iubirea sa, v-a făcut să simţiţi lumina iertării sale, forţa harului său. V-a făcut să experimentaţi realitatea rugăciunii. A fost o „oxigenare” spirituală pentru ca să puteţi trăi şi merge în milostivire odată ce vă veţi întoarce în ţările voastre şi în comunităţile voastre.

Aici lângă altar este imaginea Fecioarei Maria venerată de sfântul Ioan Paul al II-lea în sanctuarul de la Calvaria. Ea, Mama noastră, ne învaţă în ce mod experienţa trăită aici în Polonia poate să fie rodnică; ne spune să facem ca ea: să nu risipim darul primit, ci să-l păstrăm în inimă, pentru ca să încolţească şi să aducă rod, cu acţiunea Duhului Sfânt. În acest mod fiecare dintre voi, cu limitele sale şi fragilităţile sale, va putea fi martor al lui Cristos acolo unde trăieşte, în familie, în parohie, în asociaţii şi în grupuri, în locurile de studiu, de muncă, de slujire, de distracţie, oriunde vă va conduce Providenţa în drumul vostru.

Providenţa lui Dumnezeu ne precede mereu. Gândiţi-vă că deja a decis care va fi următoarea etapă a acestui mare pelerinaj început în 1985 de sfântul Ioan Paul al II-lea. Şi de aceea vă anunţ cu bucurie că următoarea Zi Mondială a Tineretului – după cele două la nivel diecezan – va fi în 2019 în Panamá!

Îi invit pe episcopii din Panamá să se apropie, pentru a da cu mine binecuvântarea.

Cu mijlocirea Mariei, să-l invocăm pe Duhul Sfânt pentru ca să lumineze şi să susţină drumul tinerilor în Biserică şi în lume, pentru ca să fiţi discipoli şi martori ai Milostivirii lui Dumnezeu.

Acum să recităm împreună rugăciunea Angelus

Franciscus

Traducere de pr. dr. Mihai Pătrașcu

Ne spui părerea ta?

You must be logged in to post a comment.