Categorii

Angelus (29.9.2019)

Iubiţi fraţi şi surori,

Doresc să vă salut pe voi toţi care aţi participat la acest moment de rugăciune, cu care am reînnoit atenţia Bisericii faţă de diferitele categorii de persoane vulnerabile aflate în mişcare. În unire cu credincioşii din toate diecezele din lume am celebrat Ziua Mondială a Migrantului şi Refugiatului, pentru a reafirma necesitatea ca nimeni să nu fie exclus din societate, fie că este un cetăţean rezident de mult timp sau un nou sosit.

Pentru a sublinia această angajare, imediat voi inaugura sculptura care are ca temă aceste cuvinte din Scrisoarea către Evrei: „Nu uitaţi ospitalitatea, căci datorită ei unii i-au primit, fără a-şi da seama, pe îngeri” (13,2). Această sculptură, în bronz şi lut, reprezintă un grup de migranţi din diferite culturi şi diferite perioade istorice. Am voit această operă artistică aici în Piaţa „Sfântul Petru”, pentru ca să amintească tuturor provocarea evanghelică a primirii.

Mâine, luni, 30 septembrie, se va deschide în Camerun o întâlnire de dialog naţional pentru căutarea unei soluţii la criza dificilă care de mulţi ani chinuieşte ţara. Simţindu-mă aproape de suferinţele şi de speranţele iubitului popor camerunez, vă invit pe toţi să ne rugăm pentru ca acest dialog să poată fi rodnic şi să conducă la soluţii de pace drepte şi durabile, în folosul tuturor. Maria, Regina păcii, să mijlocească pentru noi.

Franciscus

Traducere de pr. dr. Mihai Pătraşcu

Ne spui părerea ta?

You must be logged in to post a comment.