Categorii

Angelus (29.5.2016)

Angelus-29052016La sfârşitul acestei celebrări doresc să vă adresez un salut special vouă, dragi diaconi, veniţi din Italia şi din diferite ţări. Mulţumesc pentru prezenţa voastră astăzi, dar mai ales pentru prezenţa voastră în Biserică!

Salut pe toţi pelerinii, îndeosebi Asociaţia europeană a Schützen istorici; pe participanţii la „Drumul Iertării” promovat de Mişcarea Celestiniană; şi Asociaţia Naţională pentru Tutelarea Energiilor Renovabile, angajată într-o operă de educare pentru îngrijirea creaţiei.

În afară de asta amintesc actuala Zi Naţională a Alinării, care are ca scop să ajute persoanele să trăiască bine faza finală a existenţei pământeşti; precum şi pelerinajul tradiţional care se face astăzi în Polonia la Sanctuarul marian din Piekary: Mama Milostivirii să susţină familiile şi pe tineri în drumul spre Ziua Mondială de la Cracovia.

Miercurea viitoare, 1 iunie, cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, comunităţile creştine din Siria, atât catolice cât şi ortodoxe, vor trăi împreună o rugăciune specială pentru pace, care îi va avea ca protagonişti chiar pe copii. Copiii sirieni îi invită pe copiii din toată lumea să se unească cu rugăciunea lor pentru pace.

Să invocăm pentru aceste intenţii mijlocirea Fecioarei Maria, în timp ce încredinţăm ei viaţa şi slujirea tuturor diaconilor din lume.

Îngerul Domnului…

Franciscus

Traducere de pr. dr. Mihai Pătrașcu

Ne spui părerea ta?

You must be logged in to post a comment.