Categorii

Angelus (25.9.2016)

angelus-25092016Iubiţi fraţi şi surori, bună ziua!

Ieri, la Würzburg (Germania), a fost proclamat fericit Engelmar Unzeitig, preot din Congregaţia Misionarilor din Mariannhill. Ucis din ură faţă de credinţă în lagărul de exterminare din Dachau, el a contrapus urii iubirea, la ferocitate a răspuns cu blândeţea. Exemplul său să ne ajute să fim martori de caritate şi de speranţă şi în mijlocul necazurilor.

Mă asociez cu mare plăcere Episcopilor din Mexic în susţinerea angajării Bisericii şi a societăţii civile în favoarea familiei şi a vieţii, care în acest timp cer atenţie pastorală şi culturală specială în toată lumea. Şi în afară de asta asigur rugăciunea mea pentru iubitul popor mexican, pentru ca să înceteze violenţa care în aceste zile a lovit şi unii preoţi.

Astăzi este Ziua Mondială a Surdului. Doresc să salut toate persoanele surde, reprezentate şi aici, şi să le încurajez să dea contribuţia lor pentru o Biserică şi o societate tot mai capabile să-i primească pe toţi.

Şi în sfârşit adresez salutul meu special vouă tuturor, preaiubiţi cateheţi! Mulţumesc pentru angajarea voastră în Biserică în slujba evanghelizării, în transmiterea credinţei. Sfânta Fecioară Maria să vă ajute să perseveraţi pe drumul credinţei şi să mărturisiţi cu viaţa ceea ce transmiteţi în cateheză.

Angelus Domini…

Franciscus

Traducere de pr. dr. Mihai Pătrașcu

Ne spui părerea ta?

You must be logged in to post a comment.