Categorii

Angelus (20.3.2016)

Angelus-20032016Vă salut pe voi toţi care aţi participat la această celebrare şi pe cei care sunt uniţi cu noi prin televiziune, radio şi alte mijloace de comunicare.

Astăzi se celebrează a 31 Zi Mondială a Tineretului, care va avea apogeul său la sfârşitul lui iulie la marea Întâlnire Mondială la Cracovia. Tema este „Fericiţi cei milostivi, pentru că ei vor afla milă” (Mt 5,7). Salutul meu special se îndreaptă spre voi tinerilor prezenţi aici şi se extinde la toţi tinerii din lume. Sper că veţi putea veni numeroşi la Cracovia, patria sfântului Ioan Paul al II-lea, iniţiator al Zilelor Mondiale ale Tineretului. Mijlocirii sale încredinţăm ultimele luni de pregătire a acestui pelerinaj care, în cadrul Anului Sfânt al Milostivirii, va fi Jubileul tinerilor la nivelul Bisericii universale.

Sunt aici cu noi mulţi tineri voluntari din Cracovia. Întorcându-se în Polonia, vor duce responsabililor naţiunii ramurile de măslin adunate la Ierusalim, Assisi şi Montecassino şi binecuvântate astăzi în această piaţă, ca invitaţie de a cultiva propuneri de pace, de reconciliere şi de fraternitate. Mulţumesc pentru această iniţiativă frumoasă; mergeţi înainte cu curaj!

Şi acum s-o rugăm pe Fecioara Maria, pentru ca să ne ajute să trăim cu intensitate spirituală Săptămâna Sfântă.

Angelus Domini…

Franciscus

Traducere de pr. dr. Mihai Pătrașcu

Ne spui părerea ta?

You must be logged in to post a comment.