Categorii

Angelus (20.11.2016)

angelus-20112016Iubiţi fraţi şi surori,

La sfârşitul acestei celebrări, să înălţăm către Dumnezeu lauda şi mulţumirea pentru darul care a fost pentru Biserică şi pentru atâtea persoane de bunăvoinţă Anul Sfânt al Milostivirii. Salut cu respect pe preşedintele Republicii Italiene şi delegaţiile oficiale prezent. Exprim recunoştinţă vie responsabililor guvernului italian şi celorlalte instituţii pentru colaborarea şi angajarea depusă. O mulţumire călduroasă forţelor de ordine, lucrătorilor din serviciile de primire, de informare, sanitare şi voluntarilor de orice vârstă şi provenienţă. Mulţumesc în mod deosebit Consiliului Pontifical pentru Promovarea Noii Evanghelizări, preşedintelui său şi celor care au cooperat în diferitele sale articulaţii.

O amintire recunoscătoare adresez celor care au contribuit spiritual la reuşita Jubileului: mă gândesc la atâtea persoane bătrâne şi bolnave, care s-au rugat neîncetat, oferind şi suferinţele lor pentru Jubileu. În mod special aş vrea să le mulţumesc călugăriţelor de claustrare, în ajunul Zilei Pro Orantibus care se va celebra mâine.

Invit pe toţi să avem o amintire specială faţă de aceste surori ale noastre care se dedică total rugăciunii şi au nevoie de solidaritate spirituală şi materială.

Ieri la Avignon, în Franţa, a fost proclamat fericit părintele Maria Eugen a Pruncului Isus, din Ordinul Carmelitanilor Desculţi, fondator al Institutului secular „Stăpâna noastră a Vieţii”, om al lui Dumnezeu, atent la nevoile spirituale şi materiale ale aproapelui. Exemplul său şi mijlocirea sa să susţină drumul nostru de credinţă.

Doresc să vă salut cordial pe voi toţi, care din diferite ţări aţi venit pentru închiderea Porţii Sfinte a bazilicii „Sfântul Petru”. Fecioara Maria să ne ajute pe toţi să păstrăm în inimă şi să facem să rodească darurile spirituale ale Jubileului Milostivirii.

Franciscus

Traducere de pr. dr. Mihai Pătraşcu

Ne spui părerea ta?

You must be logged in to post a comment.