Categorii

Angelus (15.10.2017)

Iubiți frați și surori,

La sfârşitul acestei celebrări, vă salut cordial pe voi toţi, care din diferite ţări aţi venit pentru a aduce omagiu noilor sfinţi. Un gând special se îndreaptă în mod deosebit spre delegaţiile oficiale din Brazilia, Franţa, Italia, Mexic, Ordinul de Malta şi Spania. Exemplul şi mijlocirea acestor luminoşi martori ai Evangheliei să ne însoţească pe drumul nostru şi să ne ajute să promovăm mereu raporturi fraterne şi solidare, pentru binele Bisericii şi al societăţii.

Primind dorinţa câtorva Conferinţe Episcopale din America Latină, precum şi glasul mai multor păstori şi credincioşi din alte părţi ale lumii, am decis să convoc o Adunare Specială a Sinodului Episcopilor pentru regiunea Panamazoniană, care va avea loc la Roma în luna octombrie 2019. Scopul principal al acestei convocări este de a găsi noi căi pentru evanghelizarea acelei porţiuni a poporului lui Dumnezeu, în special a indigenilor, adesea uitaţi şi fără perspectiva unui viitor senin, şi din cauza crizei din pădurea amazoniană, plămân de importanţă capitală pentru planeta noastră. Noii sfinţi să mijlocească pentru acest eveniment eclezial, pentru ca, respectând frumuseţea creaţiei, toate popoarele de pe pământ să-l laude pe Dumnezeu, Domn al universului, şi luminaţi de El să parcurgă drumuri de dreptate şi de pace.

Amintesc şi faptul că poimâine va fi Ziua refuzării mizeriei. Mizeria nu este o fatalitate: are cauze care trebuie recunoscute şi înlăturate, pentru a onora demnitatea atâtor fraţi şi surori, după exemplul sfinţilor.

Şi acum ne îndreptăm în rugăciune spre Fecioara Maria.

Angelus Domini…

Franciscus

Traducere de pr. dr. Mihai Pătrașcu

Ne spui părerea ta?

You must be logged in to post a comment.