Categorii

Angelus (12.6.2016)

Angelus-12062016Iubiţi fraţi şi surori,

Ieri, la Vercelli, a fost proclamat fericit preotul Giacomo Abbondo, care a trăit în secolul al XVIII-lea, îndrăgostit de Dumnezeu, cult, mereu disponibil pentru enoriaşii săi. Ne unim cu bucuria şi aducerea de mulţumire a diecezei de Vercelli. Şi a celei de Monreale, unde astăzi este beatificată sora Carolina Santocanale, fondatoarea Surorilor Capucine ale Neprihănitei de Lourdes. Născută într-o familie nobilă din Palermo, a părăsit comodităţile şi s-a făcut săracă printre săraci. De la Cristos, în special în Euharistie, a luat forţa pentru maternitatea sa spirituală şi pentru duioşia sa faţă de cei mai slabi.

În contextul Jubileului bolnavilor s-a desfăşurat în zilele trecute la Roma o Întâlnire internaţională dedicată îngrijirii persoanelor afectate de boala Hansen. Salut cu recunoştinţă pe organizatori şi pe participanţi şi doresc o angajare rodnică în lupta împotriva acestei boli.

Astăzi este Ziua mondială împotrivă muncii minorilor. Să reînnoim toţi uniţi efortul pentru a înlătura cauzele acestei sclavii moderne, care privează milioane de copii de unele drepturi fundamentale şi îi expune la pericole grave. Astăzi sunt în lume atâţia copii sclavi!

Salut cu afect pe toţi pelerinii veniţi din Italia şi din diferite ţări pentru această zi jubiliară. Vă mulţumesc în mod special vouă, care aţi voit să fiţi prezenţi în condiţia voastră de boală sau handicap. O mulţumire vie se îndreaptă şi spre medici şi spre lucrătorii sanitari care, în „Punctele sănătăţii” pregătite pe lângă cele patru bazilici papale, oferă vizite specializate la sute de persoane care trăiesc la marginile oraşului Roma. Multe mulţumiri vouă!

Fecioara Maria, căreia ne adresăm acum în rugăciune, să ne însoţească mereu în drumul nostru!

Franciscus

Traducere de pr. dr. Mihai Pătrașcu

Ne spui părerea ta?

You must be logged in to post a comment.