Categorii

Adio spus de Lombardi jurnaliştilor: comunicarea este o mare slujire

Lombardi-adioPărintele Federico Lombardi, timp de zece ani la conducerea sălii de presă vaticane, îşi ia rămas bun de la jurnalişti cu o scrisoare (datată în urmă cu câteva zile dar difuzată astăzi) în care subliniază „stima sa pentru munca în domeniul comunicaţiei, pentru marea sa posibilitate de slujire faţă de alţii şi apoi pentru marea responsabilitate pe care o comportă”.

„Am urmărit împreună – scrie în scrisoare părintele Lombardi – slujirea a doi mari Papi, am trăit momente foarte semnificative ale istoriei Bisericii, şi s-o spunem şi a familiei umane, încercând să-i citim şi să-i facem înţeleasă semnificaţia. Le mulţumesc Papilor care m-au chemat să-i slujesc de aproape, Benedict şi Francisc, dar şi tuturor celor care m-au ajutat şi încurajat în munca zilnică, în zilele de oboseală şi în cele de bucurie, şi între aceştia sunt convins că pot practic să vă număr pe voi toţi. Spre norocul meu, n-am avut niciodată impresia că nu sunt primit sau respectat de vreunul”.

Iezuitul destăinuieşte: „A fost o chemare frumoasă, angajantă. Acum încerc să ascult cuvintele bine cunoscute ale lui Isus spuse discipolilor săi: «când faceţi toate cele care vă sunt poruncite, spuneţi: suntem servitori nefolositori, am făcut ceea ce eram datori să facem» (Lc 17,10). Şi voi sta iarăşi în ascultarea noilor indicaţii ale celui care pentru mine îl reprezintă pe Domnul”.

Adresându-se jurnaliştilor subliniază: „Încă o dată, dacă pot, vă exprim stima mea pentru munca în domeniul comunicaţiei, pentru marea sa posibilitate de slujire faţă de alţii şi apoi pentru marea responsabilitate pe care o comportă. Urez tuturor să vă puteţi dedica ei cu angajare şi cu entuziasm şi ca Domnul să ne însoţească pe drumurile noastre”.

În sfârşit adresează „o urare specială” lui Greg Burke şi lui Paloma Garcia Ovejero, de ieri director, respectiv vice-director, al Sălii de Presă a Sfântului Scaun.

(După Vatican Insider, 2 august 2016)

Traducere de pr. dr. Mihai Pătrașcu

Ne spui părerea ta?

You must be logged in to post a comment.