Categorii

Adeziunea în cadrul Asociaţiei Studenţilor Catolici din Iaşi

Sâmbătă, 17 noiembrie 2018, un grup de studenţi a participat la un moment de formare spirituală la casa de la Horpaz a Seminarului, în vederea adeziunii la Asociaţia Studenţilor Catolici din Iaşi. În cadrul acestei întâlniri, pr. Cătălin Gaşpal le-a vorbit acestora despre legătura tinerilor cu Dumnezeu, cum aceştia îl înlocuiesc cu alţi idoli, renunţând la el în detrimentul altor lucruri.

După meditaţie a urmat sfânta Liturghie, celebrată de pr. Cătălin Gaşpal, care în cadrul predicii a reamintit cât de important este să ne punem în faţa crucifixului şi să vorbim cu Isus răstignit. Ziua a continuat cu prânzul şi un moment de împărtăşire în care fiecare a avut libertatea de a-şi exprima opiniile şi gândurile punând întrebări, reuşind astfel să îşi explice nelămuririle din viaţa lor.

Pregătiţi spiritual şi plini de Duhul Sfânt, studenţii s-au reunit duminică, 18 noiembrie 2018, în catedrala romano-catolică din Iaşi, la Liturghia de la ora 16:00, unde, în prezenţa Preasfinţitului Petru Gherghel şi a preoţilor invitaţi, cei 31 de tineri şi-au arătat disponibilitatea depunând adeziunea în Asociaţia Studenţilor Catolici din Iaşi.

În cadrul predicii, pr. Fabian Doboş – preot coordonator al asociaţiei şi responsabil al Oficiului pentru Pastoraţia Universitară (www.opuis.ro), a prezentat modul exagerat în care oamenii privesc viaţa, şi anume că în momentele de încercare, de suferinţă se gândesc la ce este mai rău, invocă apropierea sfârşitului lumii, însă acest sfârşit nu este nicidecum necazul, durerea noastră, ci este de fapt a doua venire a lui Isus Cristos pe pământ, care ne va elibera. În continuare, părintele a vorbit despre ce reprezintă tinerii în viaţa comunităţii: ei sunt sămânţa care va aduce rod bogat mai târziu, drojdia care va face să crească dăruirea, iubirea în jurul lor, sunt sarea care dă gust şi sens vieţii. Acesta este şi dezideratul asociaţiei care astăzi i-a primit în familia ei pe studenţii prezenţi la Liturghie. În încheiere, părintele predicator, a amintit de cea de-a II-a Zi Mondială a Săracilor, ilustrând prin intermediul unei povestioare care este adevărata bogăţie şi adevărata sărăcie a vieţii: bogăţia nu constă în lucruri materiale, ci în bunătatea inimii.

După sfânta Împărtăşanie, tinerii au rostit într-un singur glas rugăciunea adeziunii, după care le-au fost înmânate, de către păstorul diecezei noastre, eşarfele, simbol al adeziunii şi al asociaţiei.

Tuturor membrilor asociaţiei le dorim succes şi roade multe în activităţile pe care le vor desfăşura în acest an asociativ!

Silvia Damiana Comoraşu şi Alina Bereşoae

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteţi vedea în Albumul foto: 18 noiembrie: Adeziunea în cadrul Asociaţiei Studenţilor Catolici din Iaşi

preluare de pe www.ercis.ro

Ne spui părerea ta?

You must be logged in to post a comment.