Categorii

Acolitat

Duminică, 29 octombrie 2017, am avut marea bucurie de a le fi alături celor trei seminariști: Budău Robert, Cazacu Marian și Simon Lucian, care au pășit treapta acolitatului. Această binecuvântare au primit-o din mâinile Episcopului Auxiliar de Iași Aurel Percă în capela Institutului Teologic Romano-Catolic „Sfântul Iosif” Iași în cadrul liturghiei solemne ce a avut loc la ora 10:00. Bucuria a fost cu atât mai mare cu cât PS Aurel Percă nu a fost singurul episcop prezent la ceremonie. El i-a avut alături pe PS Nicolaus Brouwet, Episcop de Lourdes și Tarbes care între 27-30 octombrie a vizitat România, și PS Thomas Menamparampil, Episcop emerit de Guwahati, venit în România pentru o conferință în cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

În această duminică cuvântul de învățătură al Preasfințitului Aurel a surprins cu ajutorul evangheliei misiunea pentru care se pregătesc cei trei noi acoliți, aceea de a sluji iubirea. Isus ne spune că iubirea este legea specifică creștinului. Noi nu avem 613 legi precum evreii, dar avem una singură pe care trebuie să o păzim mereu și cu ființa noastră întreagă. Acolitatul este încă o treaptă a vocației noastre la preoție, însă nu trebuie să uităm că la baza unei astfel de vocații speciale stă vocația universală la iubire, așa cum o surprinde patroana secundară a seminarului, Sfânta Tereza a Pruncului Isus. Cu aceste învățături în inimă și în minte cei trei au primit în mâini Trupul și Sângele lui Cristos.

Sfârșitul celebrării a fost marcat de câteva cuvinte din partea celor doi episcopi musafiri. PS Thomas Menamparampil format la școala saliziană ne-a dat mărturie despre tânăra și înfloritoarea biserică din nord-estul Indiei spunându-ne că ceea ce vitalizează vocația este generozitatea. Apoi PS Nicolaus Brouwet a ținut să mulțumească pentru tot ceea ce a primit pe parcursul vizitei sale în România, asigurându-ne că ne va purta în rugăciune în față Sfintei Fecioare Maria de la Lourdes.

Fechetă Ciprian

Ne spui părerea ta?

You must be logged in to post a comment.