Categorii

A trecut la Domnul Prof. Hans Peter Schneider

Prof. Hans Peter Schneider a fost timp de 13 ani o prezență agreabilă și mult așteptată de studenții Institutului Teologic Romano-Catolic din Iași. În fiecare vacanță de vară, în luna iulie, domnul Schneider, împreună cu alți trei profesori din Germania, organiza pentru studenții dornici să cunoască mai adânc limba și cultura germană un curs intensiv care dura patru săptămâni. Din nefericire, în ultimii doi ani, domnul Schneider a trecut printr-o perioadă grea, având de luptat cu un cancer necruțător.

Miercuri, 12 august a.c., în timpul rugăciunii Îngerul Domnului, la ora 12.06, Domnul a binevoit să-l cheme la el și să-l facă părtaș de fericirea la care a aspirat toată viața. Înmormântarea va avea loc în ziua de 20 august, la ora 14, în cimitirul din Tübingen, Germania.

Aș vrea să vă împărtășesc mărturia doamnei Anne-Marie Dudek, care a predat limba germană studenților noștri împreună cu domnul Schneider și care mi-a transmis pe email trista veste.

„L-am cunoscut pe domnul Schneider în România și am lucrat împreună cu el 14 ani în Gheorghieni și 13 ani în Iași. Lui îi stătea mai la inimă predarea limbii germane în Iași, datorită atmosferei din Seminar. Domnul Schneider a voit să fie și el preot, însă la un moment dat a întrerupt acest drum de formare, și-a finalizat studiile de teologie și a predat într-un gimnaziu latină, greacă și germană. Ulterior a predat și ebraică. A fost activ și în formarea profesorilor. Sigur, și-a întemeiat și o familie.

El provenea dintr-un mediu catolic, în timp ce eu veneam din Diaspora. Abia după ce l-am cunoscut pe domnul Schneider am observat ce influență poate să aibă un mediu catolic. Dispariția acestui mediu este și o cauză a crizei prin care trece credința și Biserica.

Personal, îmi pare rău de această pierdere. Lucram bine împreună și am învățat multe de la el.

Însă aș dori să subliniez încă o dată că, pentru el, munca în Iași era ca o alimentare spirituală”.

Odihna veșnică dă-i-o lui, Doamne,

și lumina fără de sfârșit să-i strălucească.

 

Pr. dr. Ștefan Lupu

Ne spui părerea ta?

You must be logged in to post a comment.